Diz üstü bilgisayarınızı kablosuz bir ağa bağlamak esasen çok basit, bilgisayarımızı açtığımız zaman Wi-Fi connect kartımız tanınan bir ağ varsa otomatik bağlanıyor şayet yok ise bağlantı var diyerek bize yakın çevremizde bağlanabileceğimiz kablosuz ağlar olduğunu bildiriyor.

Fakat masa üstü bilgisayarlarda bu durum biraz daha komplike hal alıyor. Peki nasıl içerisinde Wi-Fi connect kartı olmayan bir masa üstü bilgisayarı kablosuz ağlara nasıl bağlayabiliriz? işte bu noktada ufak bir aparat bizim yardımımıza yetişiyor. Kablosuz Wiriless cihazları masa üstü bilgisayarlarımızı laptoplar gibi kablosuz ağlara bağlamamıza yardımcı oluyor.  Bu cihazı bilgisayara takmakta öyle matah bir şey değil, orta düzeyde bir bilgisayar kullanıcısı bunu çok rahatça yapabilir, tabi ben genede bunu bir bilgisayarcıya taktıracağım derseniz o sizin bileceğiniz şey.

Masa üstü bilgisayarınızı kablosuz ağlara bağlamak için gerekli olan kablosuz wiriless cihazlarını anlatmadan önce sizin için küçük bir fiyat araştırması yaptım.  Fiyatlar 6,50 dolar ile 102 dolar arasında değişen fiyatlara sahip, yani 10 metre kablo çekmek yerine  25-30 tl dşayetinde bir wiriless almak neredeyse eşdşayet bir fiyata sahip.

Eğer aynı odada bir masa üstü bilgisayarınız var ise ve çok sık konumunu değiştiriyorsanız kablosuz wiriless cihazı kullanmanızı tavsiye ediyorum, ancak masa üstü bilgisayarının genelde ayni yerde duruyorsa kablo ile bağlanmak İnternet’i daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.

Kaynak: http://ugrak.org/masa-ustu-bilgisayarinizdan-kablosuz-internet.html

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR..

 
Top