Bilgisayarın Tanımı


Verilen komutlar doğrultusunda işlem yapan yaptığı işlemlerin sonuçlarını saklayabilen ve en kısa zamanda kullanıcıya iletebilen elektronik cihazlara bilgisayar denir.

Bilgisayar bileşenleri


Bilgisayar bileşenleri iki kısıma ayrılır.
1) Donanım ( Hardware) : Bilgisayarın tüm aksamına yani gözle görülebilen fiziksel kısımlarına donanım (Hardware) denir.
Örnek: Klavye, Fare, Ekran, Kasa, Yazıcı, Tarayıcı, Mikrofon, Hoparlör, Oyun Çubuğu, İşlemci, Ram, Anakart, Ekran, Ses Kartı, Fax-Modem v.b. gibi.

2) Yazılım (Software):  Bilgisayara istediğimiz işlemi yaptırabilmek için, ona “onun anlayacağı dilde” komutlar vermek gerekir, Yani kullanıcının bilgisayarla iletişim kurabilmesini sağlayan bir dile gerek vardır. Bu işlevi bilgisayarın işlevi de bilgisayarın yazılımı (software) adı verilen bileşeni yerine getirir. Kısaca yazılım (software) Bilgisayarın ve sistemin çalışabilmesi için gerekli olan programların tümüne yazılım ( software ) denir.
Örnek: Windows, MS-Dos, Unix, Linux, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft power point, Microsoft access, Microsoft outlook, İnternet Explorer, Winamp, Media player, Winrar v.b. gibi.

Bu yazı uğrak blogunun yazarı Eray Uluslu tarafından yazılmıştır. Yazılmış olan yazıdan alıntı yada kullanılan görseller kaynak belirtilmeden kullanılamaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR..

 
Top